Dakreiniging

Dakreiniging, waarom is dat zo belangrijk?

Een lelijk en verweerd dak past niet bij een mooie gevel, schilderwerk of keurige buitenruimte van een woning of bedrijfspand. Cleannovation maakt voor het reinigen van je dak gebruik van stoom: CleannoSteam®. Het dak wordt schoongespoten met water door een roterende waterfrees. Wij kunnen bijna alle typen daken reinigen. Een plat dak, dakpannen, golfplaten, leipannen en shingles zijn bij Cleannovation business as usual.

Belangrijkste voordelen voor intensieve dakreiniging

Het dak is sneller droog

Hierdoor hebben algen en mossen minder kans zich te hechten, zodat zij de dakbedekking niet kunnen aanvreten en het dak niet kunnen vervuilen met als gevolg dat beschermingslagen verdwijnen.

Minder kans op lekkages

Mos kan dakbedekking en dakpannen omhoog drukken, hierdoor kan vocht onder de pannen komen wat tot lekkages kan leiden. Op platte daken blijft te veel water staan. Dit kan extra aangroei van mossen en grassen opleveren, met overlast van insecten of insecteneters als gevolg.

Beschadigingen aan het dak voorkomen

De wortels van de begroeiing op daken kan zich aan de dakbedekking hechten of in de poriën van dakpannen gaan zitten. Door vocht en vorst kan dit tot scheuren en lekkages leiden.

Het dak wordt goed bekeken

Alle mogelijke problemen of schade aan het dak melden we uiteraard. Als we klaar zijn met de reiniging, zeker als het brosse dakpannen betreft, is het verstandig het dak te laten coaten. Wij kunnen dat voor je verzorgen.

Impregneren van dakpannen

Het impregneren van dakpannen zorgt ervoor dat uw dak blijvend vuilafstotend wordt. Eerst moet het dak gereinigd worden, pas daarna kan de beschermende laag worden aangebracht.

Wil je je dak langer beschermen tegen vuil en weersomstandigheden, dan kan je jouw dak door ons laten coaten of impregneren. Bij coaten wordt er na de reiniging een beschermende laag over het dak gespoten dat vuil afstoot. Hierdoor gaat het dak langer mee en ziet het er weer zo goed als nieuw uit.

Impregneren is het aanbrengen van een vuil- en waterafstotende laag op de dakpannen. De laag beschermt jouw dakpannen tegen weersomstandigheden, water en vuil. Hierdoor gaat het dak langer mee en heeft het minder snel last van vocht.

Wil je met ons een gesprek over Dakreiniging
Klik op de knop of  bel: 030 - 8770 321