Dakreiniging

Dakreiniging, waarom is dat zo belangrijk?

Een lelijk en verweerd dak past niet bij een mooie gevel, schilderwerk en keurige buitenruimte. Of het nu een woning of bedrijfspand betreft. Maar er zijn vele voordelen van een intensieve dakreiniging.

Cleannovation maakt voor het reinigen van uw dak gebruik van stoom cleanen: CleannoSteam®. Het dak wordt schoongespoten met water door een roterende waterfrees. Bijna alle typen daken kunnen wij reinigen. Daken zoals een plat dak, dakpannen, golfplaten, leipannen en shingles zijn bij Cleannovation business as usual.

Belangrijkste voordelen voor intensieve dakreiniging

Het dak is sneller droog

Hierdoor hebben algen en mossen minder kans te hechten, waardoor zij de dakbedekking niet kunnen aanvreten, beschermingslagen verdwijnen en het dak vervuild.

Minder kans op lekkages

Mos kan dakbedekking en dakpannen omhoog drukken, hierdoor kan vocht onder de pannen komen, dat kan leiden tot lekkages. Op platte daken blijft teveel water staan. Dit kan extra aangroei van mossen en grassen opleveren, met overlast van insecten of insecteneters als gevolg.

Beschadigingen aan het dak voorkomen

De worteltjes van de begroeiing op daken kan zich aan de dakbedekking hechten of in de poriën van dakpannen gaan zitten. Door vocht en vorst kan dit leiden tot scheuren en lekkages.

Het dak wordt goed bekeken

Alle mogelijke problemen of schade aan het dak melden we uiteraard. Als we klaar zijn met de reiniging, zeker als het brosse dakpannen betreft, is het verstandig het dak te laten coaten. Wij kunnen dat voor u verzorgen.

Impregneren van dakpannen

Dat is de permanente oplossing om uw dak te beschermen tegen vervuiling. Uw dak wordt vuilafstotend gemaakt. Echter, eerst zal het dak gereinigd moeten worden, pas daarna kan de beschermende laag worden aangebracht.

Wilt u uw dak langer beschermen tegen vuil en weersomstandigheden, dan kunt u uw dak door ons laten coaten of impregneren. Bij coaten wordt er na de reiniging een beschermende laag over het dak gespoten dat het vuil afstoot. Hierdoor gaat uw dak langer mee en ziet het er weer zo goed als nieuw uit.

Impregneren is het aanbrengen van een vuil- en waterafstotend laagje op de dakpannen. Het laagje beschermt uw dakpannen tegen weersomstandigheden, water en vuil. Hierdoor gaat uw dak langer mee en zult u minder snel last hebben van vocht.

Wilt u met ons een gesprek over Dakreiniging
Klik op de knop of  bel: 030 - 8770 321