Hydrofoberen / Impregneren

Hydrofoberen / impregneren gevel

Heb je in jouw woning of bedrijfspand een schimmel- of vochtprobleem?

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van bouwschade. Onbehandelde gevels van bouwwerken staan onder invloed van vocht. Het water dringt in beton of metselwerk en veroorzaakt vochtdoorslag, alg- en mosvorming en zoutuitslag.

Beschermlaag op je gevel

Hydrofoberen / impregneren is een methode om doorslaand vocht tegen te houden.
Doorslaand vocht ontstaat als er vocht via de gevel naar binnen dringt. Vochtproblemen doen zich vaak voor bij poreuze of beschadigde gevels.

Bij het impregneren spuiten wij een beschermlaag op jouw gevel waarmee vochtopname wordt tegengegaan, de ondergrond droger blijft en je minder last hebt van algen en mos. Daarnaast helpt het om een droger en gezonder binnenklimaat te realiseren.

Milieuvriendelijk impregneermiddel

Voor het impregneren maken wij gebruik van een impregneerpasta op waterbasis. Dit is beter voor het milieu en bijt zich minder snel in op glas of laat vlekken achter. We vloeien of brengen de pastacrème aan met een kwast.

Alle hydrofobeermiddelen zijn doorlaatbaar voor waterdamp, waardoor het vocht wel van binnen naar buiten getransporteerd kan worden, maar niet andersom. Doordat vochtdoorslag wordt tegengegaan bespaar je uiteindelijk op je energierekening. Wij passen vaak gevelreiniging toe gevolgd door gevelimpregnatie.

Een geïmpregneerde gevel geeft een mooi verzorgde indruk en is goed voor de levensduur van jouw woning of bedrijfspand.


Onze laatste posts over gevelreiniging

Wil je met ons een gesprek over Hydrofoberen / Impregneren
Klik op de knop of  bel: 030 - 8770 321