Stellingkorenmolen in Benthuizen

Vorige week zijn we begonnen met het verwijderen van de witte verf van de molen.

De stellingkorenmolen in Benthuizen werd in 1772 door Willem Overgaauw gebouwd. Deze Willem Overgaauw was tevens de eerste molenaar op deze molen en zodoende maakte de molen op 18 juli 1772 dan ook z’n eerste omwentelingen.Het was toendertijd niet ongebruikelijk om een molen een dierennaam te geven, waarschijnlijk werd dit ook gedaan om een bepaald kenmerk van de betreffende molen te benadrukken. In Benthuizen kreeg de molen de naam De Haas en deze naam is een kenmerk van snelheid.

Monumentale panden zijn een waardevol bezit. Niet alleen voor jou, maar ook voor Nederland. Er worden, geheel terecht, hoge eisen gesteld aan de reiniging van deze panden. Als particuliere woningbezitter moet je toestemming vragen bij de gemeente en voor monumenten moet zelfs een vergunning worden aangevraagd.

Hoe reinigen wij deze panden?

Met onze schoonmaaktechniek CleannoSteam®, werken we alleen met stoom. Dit is een veilige reinigingsmethode voor gevoelige gevels, voegen en ornamenten. Alles wat het gebouw siert en haar karakter geeft, blijft op deze manier behouden. Wij worden veel gevraagd voor de reiniging van monumenten en zijn echte specialisten. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we van onze (gereinigde) monumentale panden kunnen blijven genieten.


Ook interessant voor je

Geraakt of geïnspireerd door onze manier van reinigen?